Podcasturi de marketing pe care orice specialist din domeniu trebuie să le asculte

Ești specialist marketing sau vrei să devii unul sau poate doar un trecător pe blog în căutare de lucruri noi. Mă bucur totuși că ai ajuns la acest articol.

Eu caut adesea lucruri interesante de făcut sau de ascultat sau chiar clipuri/webinarii pe care să le urmăresc pentru a învăța mereu lucruri noi în domeniul marketingului și a businessului în general. Vreau să aflu lucruri noi pentru a fi pregătit oricărui update ale softurilor folosite și să fiu mereu cu un pas înaintea altor specialiști.

Sunt unele momente când ca practicant al domeniului de business sau marketing rămâi fără idei și este perfect normal, ideile în concepția apar doar atunci când observi sau înveți lucruri noi… trebuie să aibă și ele o sursă din care să provină.

Cea mai bună sursă de inspirație sunt Podcasturile. De ce iubesc așa de mult Podcasturile? Pentru că nu trebuie să îmi găsesc un loc potrivit pentru a le asculta, pot să le ascult acasă în timp ce am o activitate, pot să le ascult în drum spre job sau chiar în timpul jobului atunci când am taskuri mai ușoare care nu implică atât de multă concentrare.

            Ce Podcasturi de marketing sau business urmăresc?

Pentru că sunt în domeniul marketingului și vreau să mă specializez pe SEO încep cu un podcast cu care sunt aproape la zi și anume SEJ Podcast.

  1. SEJ Podacastascultă aici

În acest Podcast vei auzi adesea cuvintele SEO, PPC, Social Media Marketing și content marketing. Gazda podcastului este Brent Csutoras, Danny Goodwin și  Loren Baker.

Brent Csutoras este un expert în SEO cu o experiență de peste 13 ani. Probabil ai mai auzit de el la diferite conferințe precum Affiliate Summit, State of Search sau SEOktoberfest.

Loren Baker este fondatorul SEJ Search Engine Journal – unul din cele mai interesante bloguri de digital marketing.

La acest podcast au adesea invitați experți din domeniul marketingului sau antreprenori tineri dar experimentați care au povești destul de interesante.

  1. HUBSPOT Podcast ascultă aici

Dacă nu ai auzit de Hubspot este timpul să lași pe mai târziu acest articol și să revi după ce ai testat câteva tooluri gratuite sau plătite pe care aceștia ți le oferă.

Aceștia au 3 Showuri de podcast, dar cel pe care eu îl ascult este Skill UP. Acesta este un podcast despre schimbările care apar în domeniul marketingului, vânzărilor precum și customer service. De asemene vei da peste episoade care sunt despre optimizarea site-urilor pentru motoarele de căutare (SEO), căutările vocale precum și care sunt cele mai eficiente canale de publicitate pentru fiecare dintre invitați la podcast.

  1. Marketing School Podcastascultă aici

Acesta este unul dintre cele mai mari podcasturi din industria marketingului, iar gazdele acestui Podcast sunt Neil Patel – unul dintre cei mai cunoscuți experți din domeniul SEO și Eric Siu – Fondator al uneia dintre cele mai mari agenți de marketing din Los Angeles.

Deși adesea aceștia au invitați din domeniul marketingului la Podcast, acesta poate fi unul super interesant și când sunt doar ei sau unul dintre ei.

  1. Podcastu’ lui Kataiascultă aici

Robert Katai este un Orădean de al meu mutat în Cluj Napoca. Este Content Marketing Manager la Bannersnack – Un creator de bannere online simplu și rapid de folosit.

Robert are invitați de la diferite evenimente precum și experți pe care îi descoperă în Cluj sau în orașele în care mai călătorește.

  1. Florin Roșoga Podcastascultă aici

     

Florin este printre primii Podcasteri români. Ascult cu drag fiecare episod deoarece are invitați oameni de business de mare succes de la care ai ce să înveți și care îți pot genera idei noi pentru activitatea ta.

Sper ca vi-a fost de folos acest articol și că o să vă placă măcar unul dintre cele 5 podcasturi pe care vi le-am prezentat.