Impactul creat de inteligenta artificiala asupra afacerii tale

Timpul trece și lumea evoluează, acesta este cursul vieții. Ei bine, în același timp și tehnologia a prins un avans semnificativ, făcându-ne viața tot mai ușoară. Tehnologia de ultimă oră a condus la crearea de noi aplicații și noi automatizări care transformă procesele foarte complexe și consumatoare de timp în ceva ce se poate rezolva în doar câteva minute. Acest lucru se datorează în mare parte noilor creații de inteligență artificială (AI).

În cadrul acestui articol, ne-am propus să-ți oferim câteva perspective despre felul în care inteligența artificială ne poate ajuta în business-ul pe care îl administrăm. Totodată, vom vorbi despre care sunt principalele avantaje și dezavantaje ale utilizării inteligenței artificiale, dar și câteva exemple de aplicații pe care le poți lua în calcul spre utilizare.

inteligenta artificiala

Dezvoltarea business-ului cu inteligența artificială

De ce să integrezi inteligența artificială în business-ul tău? Unul din răspunsurile cele mai frecvente este eficiența. Implementarea AI va conduce la eficientizarea tuturor activităților pe care le întreprinzi. Fie că alegi departamente din firmă sau segmente de operațiuni, AI va deveni un adevărat generator de beneficii. Această tehnologie poate fi util de implementat în domenii sau activități precum: scrierea de conținut, marketing, vânzări, finanțe, contabilitate, servicii clienți și multe altele.

Cum te ajută AI să-ți dezvolți afacerea? Utilizată în mod eficient inteligența artificială poate aduce beneficii considerabile afacerii tale. Cu ajutorul ei poți implementa diverși algoritmi de optimizare a conținutului pe care alegi să îl promovezi în social media, sau în scrierea conținutului de blog. AI este un foarte bun executant atunci când vine vorba de optimizarea din punct de vedere SEO a conținutului din articole. 

Un alt beneficiu este îmbunătățirea conexiunii cu clienții prin crearea de automatizări. Așadar, poți crea cu ajutorul inteligenței artificiale automatizări pentru a răspunde prompt la mesajele primite din partea clienților, totodată poți crea newslettere automate în cadrul unor fluxuri, sau poți programa conținutul pentru a obține consecvență în comunicare.

avantaje inteligenta artificiala

Avantajele de a utiliza inteligența artificială 

În cele ce urmează îți vom prezenta o serie de avantaje de care te vei bucura dacă apelezi la inteligența artificială pentru a-ți dezvolta afacerea sau chiar și propriile cunoștințe. Chiar dacă, unii oameni consideră că, AI va conduce în viitor la pierderea anumitor joburi sau funcții pe care în mod normal le realizau diverși angajați, ei bine, acest lucru nu este în totalitate adevărat. De ce spunem asta? Pentru că, până și inteligența artificială a fost rezultatul invențiilor realizate de oameni, prin urmare, pentru a putea fi eficientă este nevoie tot de un om care să o utilizeze.

Așadar, iată care sunt principalele avantaje în a utiliza inteligența artificială:

 • Eficiență și rapiditate în realizarea sarcinilor;
 • Costuri reduse pentru producție;
 • Elimină blocajele de creație/scriere;
 • Reducerea erorilor;
 • Automatizarea proceselor;
 • Funcționalitate continuă;
 • Generator de soluții;

dezavantaje inteligenta artificiala

 

Dezavantajele de a utiliza inteligența artificială 

Bineînțeles că orice lucru are și dezavantaje nu doar avantaje. Prin urmare, este bine să se acorde importanță și la astfel de lucruri pentru a putea veni cu soluții pentru scăderea prejudecăților sau a piedicilor. În continuare îți vom expune câteva dintre cele mai semnificative dezavantaje ale inteligenței artificiale.

Așadar, iată care sunt principalele dezavantaje în a utiliza inteligența artificială:

 • Calitatea sarcinii poate fi îndoielnică;
 • Lipsește creativitatea și poate genera plagiarism;
 • Lipsa emoțiilor/afectivității;
 • Cost ridicat de implementare a tehnologiei;
 • Experiențele repetate nu au niciun impact asupra rezultatelor;
 • Creează probleme etice.

aplicatii inteligenta artificiala

Exemple de aplicații cu inteligență artificială

În cele ce urmează îți vom expune și câteva tool-uri sau aplicații pe care le poți utiliza pentru a obține avantaje în dezvoltarea afacerii tale. Așadar, unul din cele mai cunoscute instrumente este ChatGPT. Acesta nu doar că te ajută în realizarea research-ului pentru diverse abordări vizate de către afacerea ta, ci și generează soluții pentru momentul în care există anumite blocaje de conținut. Totodată, este foarte util în a executa și alte tipuri de sarcini, precum traduceri, sau scrierea de algoritmi. O altă aplicație interesantă este Google Ads Keyword, aceasta este utilizată pentru a contribui la optimizarea SEO. Un alt beneficiu al acestei aplicații este faptul că ajută la scăderea considerabilă a timpului în care se realiza această sarcină în mod normal, așadar, se reduce consumarea resurselor inutil. 

Un alt mod simplu de a-ți dezvolta business-ul este cu ajutorul Meta Business Suite, care îți oferă multiple instrumente de planificare și gestionare a platformelor de social media, a conținutului și a interacțiunii cu clienții. Acest instrument se remarcă prin creșterea productivității datorită planificărilor și automatizărilor pe care le poți crea. În același timp, unul din marile avantaje este faptul că, contribuie la diminuarea timpului care era în mod normal alocat pentru realizarea sarcinilor de către marketeri.

inteligenta artificiala

Concluzie

În concluzie, inteligența artificială reprezintă un instrument la care încă omenirea se adaptează și se obișnuiește, dar care nu poate fi inhibat deoarece contribuie semnificativ la evoluție. Așadar, dacă îți dorești să crești eficiența companiei tale, poți apela cu încredere la implementarea inteligenței artificiale în procesele pe care le realizezi. Poate că la început reticența va fi mare și nu va genera automat beneficii semnificative, dar pe termen lung, această tehnologie îți va ușura viața și va fi un real ajutor.