Printre principalele tendințe care au luat cu asalt în ultimii ani mediul online, a fost integrarea articolelor de blog în strategia de marketing a companiilor. Indiferent de conținutul pe care dorești să-l publici în mediul online, blogul rămâne o metodă prin care clienții pot să-ți descopere sau să-ți cunoască mai îndeaproape afacerea. Așadar, ne-am propus ca în cele ce urmează să îți prezentăm avantajele includerii unei zone de blog pe site-ul tău.

Iată care sunt principalele motive să dezvolți articole de blog pentru business-ul tău:

  • Îmbunătățirea conexiunii cu publicul țintă;
  • Oferirea de informații și educarea cititorilor;
  • Creșterea credibilității și a notorietății brand-ului;
  • Generarea de trafic pe website și de lead-uri;
  • Platforma perfectă pentru știri despre companie.

articole de blog

Îmbunătățirea conexiunii cu publicul țintă

Printre primele beneficii ale construirii unei secțiuni de blog, se numără crearea și menținerea conexiunii cu clienții. Este foarte important ca aceștia să poată avea acces la domeniile de interes din aria ta de activitate direct de pe website-ul afacerii tale. În același timp, prin aceste articole de blog vei putea să-ți cunoști mult mai bine audiența. Vei avea șansa să primești feedback din partea cititorilor, să afli ce își doresc de la afacerea ta. 

Cu cât ești mai atent la nevoile segmentului tău țintă, și încerci să menții o conexiune cât mai strânsă și regulată cu ei, rata de engagement va crește și vei putea contribui la fidelizarea lor în legătură cu brandul tău. Există posibilitatea de a descoperi faptul că, prin intermediul articolelor tale, acestea să fie urmărite și de un alt segment de clienți, deci apare oportunitatea de extindere a publicului țintă.

scriere de articole

Oferirea de informații și educarea cititorilor

Cu ajutorul scrierii de articole de blog pe website-ul business-ului tău vei putea comunica diverse informații clienților tăi. Prin redactarea și publicarea unor articole relevante pentru clienții tăi, ei își vor putea forma o imagine de ansamblu despre brandul tău și despre felul în care se vor raporta la afacerea ta.

Oamenii caută transparență și utilitate în produsele și serviciile pe care le achiziționează. De asemenea, își doresc să fie ascultați, să simtă că părerile și nevoile lor sunt luate în considerare de către brandurile de care sunt interesați. Prin urmare, poți aborda în articolele din blog diverse teme sau subiecte care să simplifice experiența clienților cu afacerea ta. Aici poți include subiecte precum: utilizarea produselor și serviciilor tale în diverse activități, informații aprofundate despre afacerea ta, statistici, noutăți sau chiar liste de sfaturi și recomandări utile pentru cititorii blogului.

scrierea de articole

Creșterea credibilității și a notorietății brand-ului

Notorietatea afacerii tale este strâns legată de încrederea pe care publicul țintă o are în brandul tău. Blogul poate fi una din principalele metode de a câștiga încrederea clienților tăi, devenind astfel o potențială rampă de lansare pentru afacerea ta și de creștere a notorietății brandului. Dacă până la momentul creării secțiunii de blog de pe website-ul tău, publicul țintit încă nu știa multe despre brandul tău, acum poți consolida acele conexiuni, poți atrage vizitatori noi pe site și poți fideliza clienții existenți. Prin urmare, furnizarea de conținut relevant în articole de blog va ajuta să stabilești o comunicare mai eficientă cu vizitatorii site-ului.

Prin publicarea articolelor de blog, poți educa publicul țintă cu privire la domeniul de activitate al companiei tale îți poți promova business-ul într-un mod eficient. Aceste articole te vor ajuta să construiești o prezență online solidă pentru afacerea ta. Oamenii îți vor asocia blogul și informațiile utile oferite cu brandul tău, ceea ce poate contribui la consolidarea notorietății. Mai mult decât atât, un blog poate deveni platforma ideală unde poți răspunde la întrebările și preocupările clienților tăi. Poți crea articole cu cele mai des întâlnite întrebări pe care le pun clienții tăi despre produsele tale sau din domeniul de activitate al afacerii tale. Ulterior, vei putea promova aceste articole pe platformele social media ale business-ului tău, sau prin intermediul newsletterelor. Astfel, articolele de blog vor ajunge la o audiență mai mare, crescând astfel vizibilitatea brandului tău.

scriere de articole seo

Generarea de trafic pe website și de lead-uri

Din punct de vedere al strategiei SEO, este recomandată crearea secțiunii de blog pentru dezvoltarea business-ului. De ce este important? Răspunsul: generarea de trafic pe site-ul tău. Scrierea de articole de blog te poate ajuta să îmbunătățești poziționarea website-ului tău în rezultatele motoarelor de căutare. Cu cât ești mai vizibil în căutările online, cu atât vei atrage mai mulți potențiali clienți cu blogul tău.

Dacă creezi conținut relevant și răspunzi la întrebările și nevoile potențialilor clienți, aceștia vor ajunge pe site-ul tău pentru a afla mai multe, ceea ce poate duce la conversii și chiar vânzări. Alături de conținutul furnizat, atunci când redactezi și publici articole în blog, este important să ai în vedere un set de bune practici SEO. Aceste optimizări vor contrinui la creșterea numărului de vizitatori pe blog și, ulterior, la conversii. Aceste optimizări pe care articolul trebuie să le includă, sunt: utilizarea de cuvinte sau fraze cheie, imagini și/sau videoclipuri, link-uri interne către alte pagini din site și link-uri externe care duc spre alte site-uri partenere. Toate aceste acțiuni vor spori vizibilitatea articolelor și vor atrage un număr mai mare de cititori. Cu ajutorul link-urilor interne, aceștia vor ajunge din articolelor pe alte pagini, precum paginile produselor pe care le oferi, unde vor putea solicita oferte.

Dacă ești la început de drum în ceea ce privește articolele de blog și SEO este o noutate pentru tine, îți recomandăm să citești articolul nostru pe tema – Ce este SEO – Marketing prin SEO. De aici vei afla ce înseamnă SEO, de ce este o componentă importantă a marketing-ului și cum poți să crești rezultatele prin SEO. 

scriere de articole

Platforma perfectă pentru știri despre companie

Crearea de articole de blog este un mijloc foarte bun de a împărtăși știrile și noutățile despre compania ta. Blogurile nu trebuie să conțină doar articole informative, ci pot servi ca platforme de știri care evidențiază ce face compania ta.

Ai dezvoltat sau ai avut o lansare de produs? Ai făcut angajări pentru un nou departament? Compania ta a organizat sau participat la un eveniment de profil? Ai intervievat experți din sfera ta și ai aflat lucruri interesante? Urmează să realizezi un podcast pe teme specifice domeniului tău? S-a făcut un studiu de caz impresionant pe care vrei să-l vadă potențialii clienți? Distribuie toate aceste noutăți pe blogul tău!

Distribuirea știrilor despre companie pe blogul tău îți va umaniza brand-ul, dar te va ajuta să îți atingi obiectivele generale de business. Prin publicarea de noutăți, publicul tău va afla, spre exemplu, care e programul evenimentului pe care urmează să-l organizezi și ce produse vei expune. 

scriere articole

Concluzie 

În concluzie, redactarea și publicarea de articole de blog este foarte importantă pentru dezvoltarea afaceriii tale. Indiferent dacă îți dorești pur și simplu să atragi clienți noi sau să-i fidelizezi pe cei vechi, blogul va aduce o varietate de beneficii care vor contribui la creșterea brandului tău. În ziua de azi, oamenii se documentează foarte bine înainte de a achiziționa un produs sau un serviciu. Cu cât furnizezi mai mult conținut util despre afacerea ta sau din domeniul tău de activitate, cu atât va crește numărul de persoane interesate de brand-ul tău.

Așadar, după lecturarea acestui articol sperăm că te-am convins care sunt cele mai importante beneficii ale scrierii de articole de blog pentru dezvoltarea afacerii tale. Iar, dacă încă nu ai implementat blogul în afacerea ta, îți recomandăm să iei în considerare acest lucru în viitorul apropiat.